DiVino Lessons - Laposa Zsófival
Mint azt már írtuk, csütörtökre remek programot találtuk magunknak. Fényképezőgépet magunkhoz véve el is indultunk a DiVinoba, hogy a badacsonyi Laposa Birtok testvérpárjának hölgy tagjával, Laposa Zsófival találkozzunk a DiVino Lessons-ön.
Mielőtt az estéről bővebben írnánk, néhány szót mindenféleképpen ejtenünk kell a helyről (azok számára, akik még nem ismernék), illetve magáról a DiVino Lessonsről.
[sociallocker id=549]A DiVino Debrecen az első vidéki borbárja a DiVino hálózatnak. A belváros szívében fekvő borbárnak is koncepciója, hogy kizárólag fiatal magyar borászok borait kínálja. Ha már fiatalság, akkor Junibor. Korábban már mi is írtunk munkásságukról és célkitűzéseikről, melyet ide kattintva újraolvashattok. Munkásságukból azonban kóstolni is érdemes, és mivel a kínálatot 10 borvidék jelenleg 29 „Junibor-ásza” biztosítja, így a lehetőség mindenki számára adott. Aki pedig nem tudna választani a több mint 100 különböző tétel közül, azok számára a kiválóan képzett személyzet készségesen segít dönteni.
Tehát ez a DiVino Debrecen, de mi az a DiVino Lessons?
Ez egy kötetlen beszélgetés a kínálatot nyújtó borászokkal, ahol minden érdekességet megtudhatsz a borászat világáról. Bátran lehet kérdezni boraikról, munkájukról és például arról, hogy mit is jelent a bor számukra. Mivel az éppen aktuálisan meghívott borász mindenki asztalához személyesen odaül, sokkal több kérdésünkre választ kaphatunk, mint egy hagyományos kóstoló alkalmával. Így hát, aki közvetlenül szeretne borászokkal beszélgetni és unják már az átlagos kóstolókat, annak csak ajánlani tudjuk a DiVino Lessons-öket.[/sociallocker]
Na de milyen is volt az este?
Háromnegyed nyolc magasságában érkeztünk a DiVinoba, ahol már előre lefoglalt asztalunkat nevünkkel ellátott boros üveg őrzött. Gyors rendelés. Az estére való hangolódás miatt is, és mert szeretjük őket azért is, Laposa borokból kértünk. A meleg kora nyári estében igen jól tud esni a Laposa Friss. Igazi hamisítatlan Balatoni Olaszrizling.
Közben Zsófi is megérkezett, és már indult is az este. A hangulat kiváló volt és hétköznap ellenére igen sokan jöttek el az eseményre. Miközben vártuk, hogy a mi asztalunkra kerüljön a sor, a Jazz in the Shade hangulatos szaxofon és elektromos zongora duettje mellett beszélgettünk.
Zsófi jó „háziasszonyként” mindenkivel megtalálta a közös hangot, és minden asztalnál kellemes hangulatú beszélgetések zajlottak.
Nem volt ez másképp a mi asztalunknál se. Gyors bemutatkozás után úgy kezdtünk el beszélgetni, mint amikor régi ismerősök futnak össze. Rengeteg mindenről esett szó. Marketingről, célkitűzésekről, borokról, az óriási háttérmunkáról és arról, hogy ki is az a Laposa Zsófi. Mivel nem interjút mentünk készíteni, így inkább arról írunk milyen volt a benyomásunk Zsófival kapcsolatban.
Egy olyan fiatal borász hölgyet ismerhettünk meg jobban, akivel egy egész estét is szívesen átbeszélgettünk volna. A bor világára mind tanulmányai által (például bordeaux-i boregyetem, szőlész-borász mesterképzés), mind második generációs ifjú borászként óriási rálátása van Zsófinak. A beszélgetés során az is kiderült, hogy nekik a bor szeretete és népszerűsítése saját boraikon is túl mutat. Tudatos image-építésüket jól példázza akár a BalatonBor, akár a Junibor egyesületben végzett óriási munkájuk.
Egy szó, mint száz, Zsófi egy olyan megnyerő és hatalmas energiákkal rendelkező borász hölgy, aki rengeteg munkája mellet szakít időt boros közönségére is. Nevezhetjük az estét „borász simogatónak”, de bármi is legyen a neve, egy olyan közvetlen, és jó hangulatú beszélgetésen vehettünk részt, amit bárkinek szívből ajánlunk.
Zárszóként, amivel a cikket és az estét is zártuk:
Aki nem tudná, miért jó a befagyott Balatonon korcsolyázni (és Zsófival beszélgetni), azoknak üzenjük:
"Ham - Mer Jó!"
Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!