5 Tipp Boros Receptekhez
Ma már nehéz eldönteni, hogy a borhoz válasszunk ételt, vagy az ételhez bort. Ugyanis rengeteg olyan szép bor kerül palackba, mely megérdemli a különleges bánásmódot. A gasztronómia pedig újabb és újabb magasságokba tör. Ami viszont tény, hogy jó bor-étel párosítással sokkal többet kaphatunk akár tányérunkon lévő ételtől, akár a poharunkba töltött bortól, mintha azokat külön-külön fogyasztanánk. Törekedjünk tehát a bor és az étel harmóniájára.
Párosításkor rengeteg közismert tény és szabály létezik. Íme 5 tipp, bor és étel párosításhoz.
1, A savas ízeknek szüksége van a borban is savakra. Máskülönben borunk ételünkhöz képest kiüresedik, édessé, élvezhetetlenné válik.
2, Hasonló a helyzet édes ízek esetén is. Édes ételekhez, legalább annyira édes, vagy édesebb bort válasszunk, hogy borunk ne üresedjen ki és ételünk se legyen túl domináns.
3, Ha frissen őrölt fekete borssal szórjuk meg ételünket, az a szolidabb karakterű borunkat is felélénkíti.
4, Kifejezetten sós ízű ételeink mellé válasszunk bátran édes karakterű bort. Ugyanis a sós ízek legömbölyödnek, amivel akár elsózott ételünkön is segíthetünk.
5, A zsíros ételeknek nagyszüksége van a bor savaira, így emésztésük is könnyebb lesz.
Egy kis segítség! A Mindmegette oldalán számtalan boros recept vár: Megnézem!
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is, aztán irány kipróbálni a tanultakat!