A Szekszárdi Siller, avagy a Fuxli
Az 1900-as évek elején a hazai kékszőlő ültetvények nagy része még kadarka volt, most már inkább kékfrankos. "A vékony héjú bogyóiból halványabb bor készült, emiatt egy-két nappal a szüret után gyakran leengedtek némi levet az erjedő mustról, hogy kevesebb lére több áztatni való törköly maradjon, s a bor színe mélyebb, sötétebb legyen. Ez a rozénál vörösebb, vörösnél rozésabb alapanyag adta a sillert, a szekszárdi borászok között rókarőt színéről fuxli (rókácska) vagy fixli néven emlegetett bor, melyet Heimannék ébresztettek fel csipkerózsika álmából. Heimannék öt másik szekszárdi pincészettel összefogva, új lendületet adtak a Fuxlinak. A hat bornak egységes arculatot terveztek és ezzel léptek együtt, egymást segítve piacra. Remek ötlet, kiváló kezdeményezés.
A Fuxli stílust teremtett Szekszárdon: - 2013-ban már 13 borász vállalkozott arra, hogy a szigorú elvárásoknak megfelelően tovább népszerűsítse e remek borstílust.
Íme egy kis videó a sikeres és kiváló együttműködésről: